ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Zuidberg Verwelkomt Nieuwe Directieleden

Richard Neef, Matthijs Kalkman, Kees Pruim, Liesbeth Sijpersma, Klaas Jan Bijker

Zuidberg streeft naar verdere groei en professionalisering

Zuidberg heeft nieuwe directieleden aangesteld om strategische doelen te behalen en verdere professionalisering te waarborgen. "Om onze strategische doelen te realiseren, was meer gerichte aandacht en kracht nodig", aldus Klaas Jan Bijker, algemeen directeur van Zuidberg. Het bedrijf, met meer dan 425 medewerkers, groeit al meer dan 40 jaar en staat voor nieuwe uitdagingen. "Daarom breiden we de directie uit met een Financieel, Commercieel en Operationeel directeur," vervolgt Klaas Jan Bijker. "Onze klanten en partners zullen merken dat we professioneler opereren. We streven ernaar om onze strategische partnerschappen en supply chain verder te ontwikkelen. We willen nog meer dan tot nu toe een strategische partner zijn."

 

Ervaring en achtergrond van de nieuwe directieleden

Per 1 januari heeft Richard Neef de rol van Chief Financial Officer (CFO) bij Zuidberg op zich genomen. Richard verklaart: "Ik ben verantwoordelijk voor Finance en IT bij Zuidberg. Met meer dan 25 jaar ervaring in diverse productiebedrijven, ben ik goed uitgerust voor deze rol. Mijn focus ligt op de verdere professionalisering van zowel de Finance- als IT-functie, wat zal leiden tot een data-gedreven organisatie en bijdragen aan de groei van Zuidberg."

Matthijs Kalkman is per 1 februari gestart als Commercieel Directeur. "Ik ben verantwoordelijk voor Sales, Service en Marketing," zegt Matthijs. "Mijn ervaring binnen de salesorganisatie van een internationaal bedrijf helpt me om de verdere professionalisering van de salesorganisatie te bevorderen, zodat we een betrouwbare partner blijven."

Liesbeth Sijpersma, al 9 jaar bij Zuidberg, is benoemd tot Operationeel Directeur. Liesbeth zegt: "Ik heb gewerkt als Manager Inkoop en Supply Chain Manager. Mijn opleiding in bedrijfseconomie en bestuurlijke informatiekunde en ervaring in inkoop en logistiek binnen productiebedrijven bereiden me goed voor op deze rol. Mijn Black Belt Lean Six Sigma zal ik inzetten om Zuidberg verder te optimaliseren."

 

Doelen en Strategieën

Matthijs benadrukt innovatie: "We moeten continu innoveren, zowel op engineeringsvlak als in ons productieproces en administratieve processen. Mijn focus ligt op de verdere professionalisering van de salesorganisatie."

Liesbeth richt zich op operationele uitmuntendheid: "Operational excellence is essentieel. We blijven onze processen en efficiëntie verbeteren door Lean-initiatieven te introduceren, wat aansluit bij onze lange termijn visie als familiebedrijf. Wat betreft Lean betekent dit uitbreiding van het visual management, 6S met extra aandacht op veiligheid, en het werken aan een continue verbeter modus. Dit is nog maar het begin."

Richard ziet een data-gedreven aanpak als cruciaal: "Door de Finance- en IT-functies te versterken, kunnen we voldoen aan de bestuurlijke informatiebehoeften binnen de organisatie en bijdragen aan de groei van Zuidberg."

 

Initiatieven en Veranderingen

Matthijs ziet veel potentieel voor verbetering en groei: "Procesverbetering, digitalisering en automatisering van systemen zijn essentieel. Door overbodige stappen te elimineren en automatisering te bevorderen, krijgen medewerkers de ruimte om zichzelf en de organisatie verder te ontwikkelen."

Liesbeth benadrukt het belang van cultuur: "Als nieuwe directie is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Geopolitieke ontwikkelingen, klimaatverandering en elektrificatie brengen uitdagingen mee voor de supply chain, maar bieden ook kansen om onze klanten beter te ondersteunen."

 

Toekomst en Bedrijfscultuur

"Zuidberg is van oorsprong een familiebedrijf en die waarden willen we behouden," zegt Richard. "Onze medewerkers maken het verschil en we zien een positieve en groeiende toekomst voor ons."

Matthijs sluit af: "De wereld verandert continu. We zien wereldwijd nog volop kansen in onze industrie. De vraag naar onze producten blijft internationaal toenemen. Met de kennis, kunde en drive van alle collega’s binnen Zuidberg, zie ik de toekomst positief tegemoet."

Met de aanstelling van Richard Neef, Liesbeth Sijpersma en Matthijs Kalkman zet Zuidberg een belangrijke stap in de verdere versterking en professionalisering van het bedrijf, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en haar klanten nog beter van dienst te zijn.

 

Contactinformatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De marketing afdeling
Marketing@zuidberg.nl